En bra Måndag för ovanlighetenssskull

Allmänt / Permalink / 0
 
 
Började på jobbet 06.45 tiden till 15.00 idag, hade en bra dag med alla goa barn och övriga personal.

Därefter åkte jag till stallet och svirade om till ridkläderna, mocka samt vattna hästarna sen red jag ett klockrent ridpass på Cassandra. Även hoppade ett par språng, hon var het på gröten men ändå kontrollerbar och lyhörd.
Gud vad jag har saknat att känna på hennes språngkurva, smidig och snabb om tassarna som en vessla.
 
Därefter kom mamma förbi på en fika hos oss och resten av kvällen blir det att nörda ett par avsnitt av en ny riktigt sevärd serie som heter "The 100" Rekomenderas verkligen att börja se på.
 
I morgon börjar jag jobbet 13.00 så tänkte hinna stallet och rida ett par hästar innan dess, ska även förbi Linns hästar och slänga till dem lite lunch. Har lite små funderingar på att anmäla Napoleon till Torsdagens löshoppning uppe i Berg också. Var ett tag sedan han löshoppades nu och i samband med inridningen hos Linn så kan vara nyttigt. 
 
 
 

Första ridpasset på hemmaplan med Napoleon är gjord

Allmänt / Permalink / 0


Och han skötte sig exemplariskt. 
Tyvärr är fortfarande paddocken hård, hal och knögglig så blev endast lite skritt och några travsteg på långsidan. 
La istället lite extra fokus på styrningen, red runt i åttor, volt tillbaka, inbromsningar m.m.

Fin fina killen. Så himla roligt!!! 

Blev två timmars ridtur i solskenet

Allmänt / Permalink / 0
 
 
På förmiddagen efter stallet var klart så red jag, Linda och mamma ut på en riktig härlig långrunda med hästarna, vet inte när det senast skedde dessvärre och har lite dåligt samvete över det, men skyller på vädret och underlaget, kommer bli fler såna här rundor nu när vi går mot mildare väder och underlag, det kan jag lova.
 
Det gick iallafall super bra, lite spända hästar till en början, särskilt när vi skulle gå förbi en skogstokig hingst som ville showa, då sätte Cassandra igång i riktig piaff och också ville visa upp sig, jag satt knappast kvar för jag garvade hejdlöst när hon blåste upp sig och svävade i luften, toktjejen.
Queen var också på tårna och låg tätt inpå bak i rumpan på mig och Cassandra och små trippade en lång bit på rundan innan hon lugnade ner sig och kunde gå vanlig skritt på långa tyglar. Annars gick det kanon bra, pigga och glada hästar traskade på med glada steg runt Månstad. Mycket nyttigt och trevligt.
 
I morgon förmiddag blir det pessoaselen för båda tjejerna för att vila ryggen sen är tanken att longera Napoleon och hoppa upp på honom och rida ett par varv innan vi åker till Borås och bli bjudna på Thai Silk tillsammans med familjen, Farmor och Morfar Gösta. Myyyyyys 
 
Annars ikväll blir det lugna puckar troligtvis. 
Ha en underbar helg så hörs vi mer i morgon. 
Kram
Till top