Boxvila i 7 dagar var ordinationerna

Allmänt / Permalink / 1
 
Som rubriken lyder så fick jag order om att Napoleon bör vara på boxvila i 1v.
Äta metacam i 5 dagar samt ge penicillin intramuskulärt i halsen 5 dagar, han ska ha nytt bandage omslag varje dag och rengöras innan dess med koksaltlösning varje dag m.m.  
 
Dock är jag skeptisk ifall hans mage kommer palla att stå på box så länge 24/7.
Jag har fått känslan av att han är en häst som kan få lätt kolik. På vintrarna särskilt har jag upptäckt  små misstänkta symtomer såsom mycket gasbildning samt att han kan stå i hagen och slå frambenen mot magen ibland. Så sen första gången jag fick känslan och såg eventuella symtomer så får han på vintrarna när han står inne slobber mash samt rikligt med blöt betfoder och förra vintern såg jag ingen som helst symtom. 
Även Carro får Slobber på vintrarna då hon konstigt nog inte gillar betfoder. 

Så ikväll gick jag en promenad med honom. Han har inte bajsat sen runt 11 tiden.  Så börjar redan bli orolig och vet att jag inte kommer kunna sova normalt på nätterna om det ska fortsätta såhär.

Mamma åkte och hopptränade strax efter jag hade åkt från stallet sen & om han inte har bajsat när hon kommer tillbaka så får hon släppa ut han i hagen igen. Så får han till en början gå nattetid ute och inne dagtid.
 
Carros lilla sårskada var dock inget att oroa sig, även fast bilden i föregående inlägg såg otäckt ut så var det som tur bara ytlig skråma, troligtvis trampat sig själv eller liknande. Puuuuh
 
Så över 4000 lax gick det på idag för Nappe, mediciner och bandageringsmaterial.

Blir i morgon att åka in till Borås för lite ärenden, så då passar jag på och köper lite slobber igen. Vågar inte riskera något och kostnaden för en sån säck är vääääldigt billigt jämfört med vad en kolik kan orsaka och ställa till det med och då kanske inte ens din häst överlever om du har jävligt mycket otur.
Tänk alltid så, ta det säkra före det osäkra, våra djur är alldele för sköra för att chansa. 
 
 
 
 
 
 
Till top