Vädret ska då alltid förvirra en

Allmänt / Permalink / 0
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag var väl inte jätte pepp på en runda ut i skogen idag, inte pepp på att rida alls pågrund av vädrets skiftningar, men jag hade ju lovat Carro en uteritt idag också, sen kom jag på att sambon städar hemma och det vore ju synd om jag kom hem för tidigt och skulle behöva hjälpa han med städningen.. Mohaha🤣 

Carro fick galoppera av sig ett par gånger i skogen, hon bjöd på lite glädje skutt och "hjälp det var något på vägen som jag var tvungen att hoppa över" 
Men det bjöd jag på, ibland måste man få skoja med ryttaren på ryggen. 

Nyår i morgon, så blir att ta in hästarna tidigt, ha stallet tänt med lampor och låta hästarna lyssna på lugn musik, detta för att undvika att dem hör och ser eventuella raketer som grannarna och andra runtomring kommer skjuta. Vet faktiskt inte om mina hästar är rädda för raketer, men jag vågar inte chansa och ta något förgivet, fast dem är vana vid jägare som skjuter lite här och var i skogarna så är inte det riktigt samma effekt. 
PIGG OCH STARK UNGHÄST MEN ACK SÅ FÖRSIKTIG

Allmänt / Permalink / 0
(null)

(null)

Även älskade Nappe fick komma ut en sväng idag. Vi hade dock inte lika tur med vädret som någon timme innan när jag och Carro var ute. Men nappe var lika överlycklig trots väderlek, likaså jag.
Han har ju varit lite ledig till och från och det var längesedan han fick komma ut i skogen. 
Vilket märktes, han var väldigt pigg och stark, ville gärna ta i bettet och springa lite snabbare än vad jag hade bestämt. Men han var ändå väldigt lugn, försiktig och trygg, finns nog ingen häst som är så försiktig och varsam över sin ryttare på ryggen som han är.

Blir nog en uteritt på båda hästarna imorgon igen, man får ju passa på när man har tid. 

Har precis kommit hem från gekås.
Blev någon tusenlapp fattigare och krimskrams rikare. Inte mycket i hästväg dock super dåligt utbud på hästtäcken, mestadels regntäcken vilket jag anser inte riktigt är säsong för nu,. Hur som helst så fick hästarna varsin ny grimma, hästgodis med mineraler i, en ny bortse för manen samt nya stallboken 2018, perfekt när man dokumenterar dagens ridpass, när hästarna skoddes senast, avmaskades o.sv.
Något jag verkligen rekommenderar, att utvärdera dagens ridpass lite lätt, vad för övning som gjordes , dels för att hålla koll på varierande ridpass och hur dem har tagit sig an uppgiften,  även se en översikt på hur mycket dem har gått i veckan o.sv. 
Ett hett tips!! 🔝🐴

Till top