Ett sista ridpass

Allmänt / Permalink / 0
 
 
Avnjöts som vanligt i skogen.
 
Jag och Carro har blivit ett par riktiga skogsmullar och mitt nya träningsupplägg inför året kommer innehålla minst 3-4 dagars uteritt med olika övningar. Allt för att hästen ska komma bort mer från paddocken, allt för att bidra med en mer samarbetsvillig och glad häst. Carro är alltid en fruktansvärt glad och samarbetsvillig häst och så vill jag att det ska förbli, men även en sån häst kan gnistan dö ut på om man inte har välplanerade och varierande ridpass. Så nu blir hennes träningsupplägg framåt mycket mer uteritter bland annat. Jag tycker dock jag alltid har haft ett upplägg där uteritt prioriteras minst lika detaljerat som ett ridpass i paddocken, men detta året ska jag vara ännu mera noggrann och inte ibland ta paddocken för det är snabbast och bekvämaste. Men har ju kunnat bli så ibland, särskilt när man har fler hästar som väntar på en att bli motionerade och klockan tickar.. 
 
Visste du att du kan få ut minst lika mycket på en uteritt som ett markarbetepass i paddocken, du får tillomed ut mer av en uteritt än att harva runt i paddocken dag ut och dag in. Vi rider allt för mycket där och 1-2 uteritter i veckan är för lite.
 
Anyway.
Var skönt att avverka ett par timmar i stallet idag. Nu är allt packat inför morgondagens avresa. Ska bli så kul!!!! 
 
 
 
 
 

Om 2 dagar reser vi

Allmänt / Permalink / 0

 

 
Wah. Tiden går så fort.
Längtar så jag tror jag spricker!! 
 
Bara massa sol, bad, mat, sova och bara fylla på med massor av energi, något som jag har haft fruktansvärt dåligt av den senaste månaderna, känt en enorm nedstämdhet och framför allt trötthet, därav dålig bloggning samt att hästarna legat lite på is, har knappt ridit 2-3 dagar i veckan ens. 
Men denna resan ska nog göra susen, om inte annat fylla på med massa D vitamin för det är nog det min kropp saknar och få komma bort från mörkret och denna dystra period på året. 
 
Hur det blir med hästarnas motion när jag är borta är oklart, Josefine som var tanken att mest motionera hästarna har åkt på ryggskott för ett par dagar sedan. 
 Men är inte hela världen ifall inte hästarna får motion dessa 2 veckor. Det får bli nya riktiga tag när jag kommer hem igen 👊💪
 
Och vad gör det om hästarna får vila lite extra.
Det måste göra mer nytta än onytta åtminstone. 
 
 
Vi hörs antingen i Sverige eller en liten hej ifrån Mexico kanske om internet tillåter.🌴☀️
 
 
Till top